Saturday, November 12, 2005

Therapie zonder kapstok

Exit thema. Exit structuur. Bijdragen aan deze blog zullen voorlopig kapstokloos zijn. De enige gemene deler waar ik voor kan instaan, is dat ze voortkomen uit mijn gedachten en gevoelens - de 'reggaeblues'. Voorlopig vertrouw ik op de therapeutische werking van het luchten van hart en hersenen, door middel van wat schrijverij. Lees de bijsluiter: alleen voor liefhebbers.

Het korte verhaal over SXM (vorige bijdrage) valt iets uit te breiden. De keuze voor niet emigreren, was namelijk ook een keuze voor het einde van mijn relatie. Dat maakte de keuze ook zo verdomde moeilijk. Ik zal proberen in een aantal bijdragen wat meer te zeggen over mijn overwegingen en gevoelens.

In ieder geval kan ik zeggen dat ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik voel vooral opluchting en het wegvallen van een zware druk om iets tegen mijn natuur in te gaan doen. Tegelijkertijd mis ik wel mijn maatje en voel ik een leegte. Ook al heb ik ervoor gekozen iets niet te doen omdat het niet goed voelde, dat betekent nog niet dat ik me nu wel goed voel. Toch heb ik volop vertrouwen in de Rock 'n Roll wijsheid van Mick Jagger: 'Time is on my side'. Uiteindelijk is tijd nog altijd een effectief medicijn gebleken, van verkoudheid tot gebroken hart. Voorlopig ga ik een flinke dosis nemen...

Tuesday, November 08, 2005

Kort verhaal over Sint Maarten

Ken je die mop van die man die naar Parijs ging? Die ging niet... Vul voor 'Parijs' 'Sint Maarten' in en je hebt zo'n beetje mijn situatie. Waarom? Daar kan ik een lang en een kort verhaal over vertellen - ik zal volstaan met het korte: het voelde gewoon niet goed. Dat werd meer het geval naarmate het dichterbij kwam. Als je buikpijn krijgt van een gedachte , dan kun je beter die gedachte niet omzetten in daden. Ik kon het gewoon niet.

Wat er nu met deze blog gebeurt, weet ik nog niet. De aanleiding - emigratie naar Sint Maarten - is nu eenmaal weggevallen. Dat verklaart ook de weinige nieuwe posts in de afgelopen tijd. Een eventuele doorstart zal in ieder geval niet plaatshebben met hetzelfde thema. De 'blues' heb ik nu in ieder geval wel, maar dat is onderdeel van het langere verhaal...

In ieder geval wil ik de lezers - trouw, dan wel toevallige voorbijgangers - bedanken voor de interesse in mijn pennevruchtenl. Misschien tot ziens!