Thursday, April 28, 2005

Werktijden

Ben maar weer eens op de veranda gaan zitten voor een stukkie. Heb tot nu toe 1 orienterend gesprek gehad. Dat ging prima maar omdat er geen vacature is, blijft het afwachten of dat uiteindelijk wat wordt. Verder blijken veel mensen er deze week niet te zijn (carnaval...),zodat vooral volgende week gesprekkenweek wordt.

Heb even moeten wennen aan de werktijden. 's Ochtends werkt men van 8 tot 5 met daartussenin een royale lunchpauze. Officieel duurt deze een uur, maar vaak lukt het in het tijdvak van 12 tot 2 niet om mensen te pakken te krijgen. Mensen gaan vaak even naar huis om te eten, somszelfs warm. Met als gevolg dat er vier spitsuren zijn...

De feestdagen lijken hier wel een verworven recht. Zo vallen koninginnedag en labour day (uiteraard vieren ze het hier allebei) dit jaar toevallig allebei in het weekend. In Nederland heb je dan gewoon pech gehad. Hier niet: vrijdag en maandag zijn extra vrije dagen (okee, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook met carnaval te makenheeft - er is vrijdag een jump-up en maandag is een 'hersteldag').

Verder is het erg heet. Loopafstanden nemen daardoor erg toe: 100 meter met trage tred in de zon en het zweet staat overal. Dan is de airco in de auto toch wel erg fijn. Nou, vandaag maar eens naar hetstrand en een calypso competitie. Later.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home