Wednesday, March 30, 2005

Duurbetaald de lucht in

Het is niet eerlijk! Vanaf Sint Maarten zit je in een vloek en een zucht in Miami of Caracas. Maar ondanks de nabijheid is een vlucht niet echt goedkoop - daarvoor is er gewoon te weinig concurrentie. Reken voor een rechtstreekse vlucht naar die twee steden op een paar uur vliegen maar gauw 500 tot 600 euries. Voor een dergelijk bedrag wil transavia je wel twee keer een retourtje Amsterdam-Canarische eilanden geven. Sterker, je kan er zelfs de Atlantische Oceaan voor over naar New York (en geld overhouden)! Overigens is een rechtstreekse vlucht van SXM naar New York frappant genoeg wel weer veel goedkoper dan naar Miami: 'slechts'450-500 euries.

Bij dit soort bedragen loont het om een beetje te shoppen natuurlijk.Wat blijkt, het kan allemaal wel goedkoper als je het een beetje slim aanpakt. Vanaf SXM vlieg je voor nog geen EUR 150 in een uurtje naar Puerto Rico. Aangezien dit een grote 'hub' is houdt de concurrentie de prijzen hiervandaan wel laag. Dan kan je in totaal voor EUR 330 naar New York en EUR 380 naar Miami en ze brengen je ook nog terug voor dat geld.

Verder valt een weekendje naar een (ander) tropisch eiland ook wel mee- dat wil zeggen de vliegkosten. Voor 110 euries zit je bijvoorbeeldop Antigua of voor 140 op Dominica. Vaak valt er wat betreft hotelaanbod alleen te kiezen tussen luxe en nog meer luxe, dus het kan nog altijd in de papieren gaan lopen. Tja, niet gaan of zwemmen blijft het goedkoopste....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home