Tuesday, July 05, 2005

Pief paf poef

Ff kort stukkie. Nog altijd geen nieuws over mijn mogelijke nieuwe werk. Het is nog altijd een oefening in geduld. Dan dus maar een paar nieuwsfeitjes uit Sint Maarten.

De piefpafpolitie (PPP) blijkt daar dus te schieten op verdachten. Praten kan altijd nog... Zo las ik een bericht met ongeveer de volgende strekking. Enkele weken terug is een moord gepleegd (op een muzikant, maar dit terzijde). De politie werd getipt dat de vermoedelijke dader zich op zeker moment zou bevinden in een of ander drugshuis in Dutch quarter (overigens dezelfde regio waar de eerdergenoemde moord plaatsvond). Dus gingen de piefpaffers er eens een kijkje nemen en kwamen tot de ontdekking dat iemand zich in de bosjes begaf. Hmmm.... dat kon de verdachte weleens zijn! 'Kom uit de bosjes te voorschijn, vlegel!', of iets dergelijks schijnt te zijn 'gewisseld'. Waarop de verdachte zich in beweging zette, maar daarbij bewoog in de richting waar de politie nou net niet was. Toen dacht de politie, misschien stopt hij wel als we eens van pief paf poef doen. Nou, die tactiek werkte dus uitstekend - de verdachte heeft geen stap meer gezet en kon in een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het einde van de dag heeft ie niet meer meegemaakt. Dat scheelt natuurlijk weer een juridisch proces, om van uitgespaarde gevangeniskosten maar te zwijgen.

Een ander opbeurend bericht ging over een overval op de Kentucky Fried Chicken, die om half twaalf 's avonds nog goed gevuld was met klandizie (zie ook de eerdere bijdrage: fit of vet op Sint Maarten). Naast het buitmaken van geld uit de kassa en van wat overtollige financiƫle middelen van klanten heeft een van de jongemannen zich tegoed gedaan aan een stuk kip. Het grootste deel at hij echter niet op en gooide hij op de grond. Niet echt netjes opgevoed dus... Het duo was gemaskerd en een van beide heren droeg zelfs een masker van de thans onder de robbers zeer trendy kleur roze ('Huiver! Ik ben de roze robber' - ze zouden zomaar weggelopen kunnen zijn uit een Suske en Wiske). Op zich een opvallende kleur in een regio waar nogal wat homofobie aanwezig is, helemaal onder deze loodschietende beroepsgroep. Hoe dan ook, het ging de heren kennelijk niet alleen maar om het geld (en de kip...), maar ook om de kick. Zij lieten nog een boodschap achter (nee niet op toilet) voor de politie: " zeg de politie dat 'scary movie' hier was". Om een clou achter te laten, lijkt met niet echt getuigen van intelligentie door deze 'Kentucky Clowns'. Wat ik van jarenlange ervaring met Duitse krimi's en Amerikaanse misdaadseries wel heb geleerd, is dat boeven die een clou achterlaten diep van binnen eigenlijk willen worden gepakt (no pun intended). Dus deze jongens vinden ze nog wel, temeer daar het ging om daders die met lokale engelse tongval spraken. Hopelijk zijn ze wel net slim genoeg, om niet weg te rennen van de politie - want je weet hoe dat afloopt...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home