Monday, June 13, 2005

Overig nieuws

Mijn laatste bericht is al weer ff geleden, dus het is tijd voor een nieuw stukkie. De verklaring voor de mediastilte moet vooral gezocht worden in een gebrek aan nieuws over mijn individuele situatie ten aanzien van Sint Maarten.

Er IS natuurlijk wel nieuws te melden als het gaat om het caribisch gebied. Met name de op Aruba verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway houdt de gemoederen bezig. Niet alleen in Amerika, ook in de rest van het Caribisch gebied. Het kan namelijk toch de toerismesector een flinke tijd verzieken. Dat komt door overreagerende Amerikanen. Als er een bomaanslagje in Parijs is, besluiten ze om meteen maar heel Europa links te laten liggen. Nu er wat op Aruba aan de hand is - mogelijk moord, al moet dat nog maar blijken - kunnen ook Curacao en wie weet Sint Maarten op minder boekingen rekenen. Kijkend naar criminaliteit verschillen Aruba en Curacao overigens als dag en nacht. Aruba blijft een erg veilig eiland. Maar of die perceptie op het Amerikaanse netvlies blijft staan na de massamediale invasie? Naast het evidente, is het ook om puur toeristische redenen te hopen dat de waarheid - die ongetwijfeld een keer aan het licht zal komen - niet al te gruwelijk is...

Ook al is het er warm, de afgelopen tijd heeft het wel elke dag een beetje geregend op SXM - en dat blijft de komende dagen nog zo (zie ook de link rechts). Afgelopen week kwam er zelfs zoveel neer in korte tijd dat een hoop rotsen van de heuvels spoelden, zodat het verkeer flinke hinder ondervond. Vrijdag hebben enkele scholen zelfs de deuren gesloten.

Vriendin is al flink bezig met het in dozen stoppen van spullen en weggooien van dingen die niet meegaan naar SXM. Van sommige spullen is het wel jammer. Omdat ze daar een ander voltage hebben (110 V, zoals in Amerika) zijn sommige spullen daar niet te gebruiken. PC's bijvoorbeeld wel (aan te passen via een schuif), maar stereoapparatuur en de breedbeeld teevee niet (voor de teevee verschilt overigens ook nog eens de technologie). We moeten dus wel een beetje aan kapitaalvernietiging doen.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Als je nou gewoon een 2000 watt omvormer koopt kan je gewoon al je apparatuur weer gebruiken...

2:07 AM  

Post a Comment

<< Home